Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
Bezoek stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit groots opgezet stadsfestival loopt over 3 jaar (van 2016 tot 2018) en handelt over RECHT en RECHTVAARDIGHEID. Aanleiding is de 400ste verjaardag van de GROTE RAAD in Mechelen. De Grote Raad was het hoogste rechtscollege in de Nederlanden en fungeerde vanaf 1616 als het enige beroepshof waar burgers IN BEROEP hun recht alsnog trachten te halen.

 

Wij willen jullie ook laten kennisnemen met dit gebeuren en het belang hiervan voor de ontwikkeling van de stad Mechelen.

 

Op vrijdag 30.09.2016 vanaf 13.00 uur zal een stadsgids ons gedurende een 2 uur durende rondleiding langs historisch belangrijke locaties leiden. Hierbij zal zeker aandacht geschonken worden aan de link tussen verleden en heden en wordt het duidelijk dat ook vandaag recht en rechtvaardigheid in Mechelen voelbaar zijn.

 

Vervolgens zullen wij met een gids in het cultureel centrum de belevingstentoon-stelling “Mir Ginn Op Mecheln” bezoeken. Hier wordt een reflectie gemaakt naar de installatie van de Grote Raad (1616) in Mechelen en wordt gebruik gemaakt van belangrijke historische bronnen zoals het schilderij van de Grote Raad van Jan Coessaet, 7 schilderijen van Hans Vredeman (unieke stukken voor de eerste maal te zien in België) en van skeletten van de Boerenkrijg (ook voor het eerst in Mechelen).

 

Hierna zal voor de geïnteresseerden nog de mogelijkheid geboden worden iets te gaan drinken en/of te gaan eten (graag dit laatste bij de inschrijving vermelden zodat wij vooraf eventueel in een eetgelegenheid een aantal plaatsen kunnen reserveren).

 

Deelnameprijs: wandeling met stadsgids rond het thema “Op weg met OP.RECHT.Mechelen” + bezoek met gids aan de tentoonstelling “Mir Ginn Op Mecheln” voor IPA leden bedraagt 10 euro – niet leden betalen 18 euro.

 

Samenkomst op 30.09.2016 om 12.45 uur aan het Cultuurcentrum, Minderbroedersgang 5 te Mechelen.

 

Gelieve zo snel mogelijk in te schrijven daar het aantal deelnemers/gids beperkt is.

 

Voor de inschrijving of meer info mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deelnameprijs over te schrijven op rekening BE08 0011 1960 4413.

 

Groeten.

 

Irène BUEDTS

Locatie Mechelen